Services

Communicatie met focus op duurzaamheid

Diensten die ik aanbied zijn:

-Communicatie en communicatieadvies geven
-Projectmanagement van publiekscampagnes en projecten met focus op de energietransitie
-Verduurzamingsplan van je eigen organisatie ontwikkelen en uitvoeren
-Workshops geven over het belang van duurzaamheid in je eigen organisatie
-Het inzetten van gedragsverandering om positieve impact te maken

Doe je al veel op het gebied van duurzaamheid maar communiceer je hier niet over? 

Dit geldt voor veel organisaties. Met mijn focus op duurzaamheid zie ik snel hoe jouw organisatie stappen zet richting duurzaamheid. Als antropoloog analyseer ik wat past bij de cultuur van jouw bedrijf. Dit vertaal ik naar de juiste inhoud en stijl van je communicatie. Je kunt mij flexibel inzetten of inhuren. 

Ga je een project uitvoeren gericht op een duurzaamheidsthema zoals mobiliteit, energiebesparing of overstappen op groene energie?

Daar kan ik je mee helpen. Door aan het begin van het proces vast te stellen welk doelgedrag je wilt realiseren kun je de positieve impact van je proces eenvoudig meten en bijhouden. Ik heb veel ervaring met projectmanagement, kijk maar eens bij in mijn portfolio. Ik werk binnen tijd en budget en zorg voor resultaten. Aan de hand van de circulaire projectmethode die ik gebruik is er binnen elk project aandacht voor evaluatie en doorontwikkeling.

Wil je structureel aan de slag met duurzaamheid? Wil je een plan opzetten of je duurzaamheidsdoelstellingen formuleren?

Ik help je met het maken van een plan met behulp van mijn eigen methode. Deze focust op het zoeken naar een bezamenlijk belang met brede doelen zodat je medewerkers gemotiveerd zijn om bij te dragen. Dit plan helpt je om te voldoen aan de informatieplicht Energiebesparing en om het goede voorbeeld geven aan je klanten, of dit nu inwoners zijn of bedrijven. 

Zoek je iemand met kennis over gedragsverandering voor duurzaamheid? Wil je gedragsverandering inzetten om duurzamer te werken?

Ik geef een workshop over hoe je inzichten uit de gedragspsychologie kunt inzetten om tot een actieplan te komen waarmee je morgen kunt beginnen. Deze workshop kan je binnen je eigen organisatie inzetten (in house) om alle medewerkers die een rol spelen in het verduurzamingsproces te informeren en op één lijn te krijgen. De workshop maak ik dan helemaal op maat en afgestemd op de behoeftes.
 

Meer weten? Mail naar nienke@richtingduurzaamheid.nl of bel 06-46132467.